Ulstein Arena. Arkitekt: Lund+Slaatto Arkitekter. Foto: Per Eide Studio

i

Ulstein Arena finalist til Statens pris for byggkvalitet

Perann Sylvia Stokke, 25.09.2018

Det nye samlingsstedet for idrett og kultur i Ulsteinvik er en sentral ingrediens i BYLIVkonferansen 2018. - Dette er inkluderende arkitektur i praksis, sier Alf Waage, leder i BYLIVsenteret

Ulstein Arena består av en flerbrukshall, bibliotek, badeanlegg og en klatrehall. Bygget ligger midt i Ulsteinvik og bidrar samtidig til å knytte de to eksisterende skolene sammen med sentrum. Målet har vært å skape et anlegg tilpasset omgivelsene som knytter stedet og innbyggerne tettere sammen.

Bygget er nå en av tre finalister når Statens pris for byggkvalitet skal deles ut i slutten av oktober.  

– I Ulsteinvik har de knekt noen koder. Ulstein Arena er etter min mening et av Norges mest spennende bygg når det gjelder å binde sammen ulike funksjoner i sentrum. Dette er inkluderende arkitektur i praksis. En av de sentrale utfordringene for kommuner og arkitekter fremover blir å skape bygg og byrom som legger til rette for at mennesker møtes og omgås i hverdagen, sier Alf Waage, leder i BYLIVsenteret.

Arkitekt for Ulstein Arena har vært Lund+Slaatto Arkitekter.

– Arkitektonisk er prosjektet løst ved at de to hallene danner hvert sitt volum, delvis lagt inn i terrenget. Det omkringliggende landskapet løper langs og mellom bebyggelsen på flere nivåer og danner en serie av nye urbane byrom i forlengelse av byens gågater. På denne måten videreføres og forsterkes bystrukturen med nye forbindelser til bykjernen samtidig som det skapes en synergi mellom byens liv og arenaens aktiviteter, sier arkitekt MNAL Espen Pedersen, partner/faglig leder, som har vært prosjektleder.

På BYLIVkonferansen vil Espen Pedersen gi en introduksjon til bygget. I tillegg skal han bidra på ett av verkstedene, Sammensatte anlegg for idrett, kultur og skole. Deltakerne på konferansen får også mulighet til å delta på en befaring og de som ønsker kan ta et kveldsbad i svømmehallen.

Les mer om BYLIVkonferansen 2018

Les mer om finalistene på nettsiden til Direktoratet for byggkvalitet

 

 

Fakta: Ulstein Arena, Ulsteinvik. Arkitekt: Lund+Slaatto Arkitekter. Badefaglig arkitekt: Arkitektkontoret Nils Tveit AS. Landskapsarkitekt: Bjørbekk & Lindheim. Interiørarkitekt: Lund+Slaatto Arkitekter. Byggherre: Ulstein kommune. Entreprenør: Peab / K. Nordang.