Høythengende pris til Ulstein Arena

Perann Sylvia Stokke, 12.11.2018

Statens byggeskikkpris har blitt til Statens pris for byggkvalitet, og ble 31. oktober delt ut for første gang. Vinner ble Ulstein Arena i Ulsteinvik, vi gratulerer!

Ulstein Arena huser idrettshall, klatrehall, svømmehall og bibliotek og er tegnet av Lund+Slaatto arkitekter som har samarbeidet med arkitektkontoret Nils Tveit, landskapsarkitekt Bjørbekk & Lindheim, interiørarkitekt Aat Vos og entreprenør Peab – K. Nordang.

I juryens begrunnelse heter det blant annet:

– Samlokalisering av flere offentlige funksjoner er arealeffektivt og gir samtidig nye møteplasser for lokalsamfunnet, både inne og ute. Den fremragende fortettingen gir god stedsutvikling og løfter hele nærområdet.

Ulstein Arena ligger midt i sentrum av Ulsteinvik og åpnet i desember 2017. Antall besøkene så langt er langt høyere enn forventet.

– Anlegget er resultat av planmessig arbeid med sentrumsutvikling i Ulsteinvik. Dette har blitt en attraktiv møteplass for byen. Her mener jeg at juryen har kommet fram til et forbildebildebygg som bidrar til å heve, fornye og utvikle byggkvalitet lokalt og nasjonalt, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland i følge hjemmesidene til Direktoratet for Byggkvalitet. 

Skjermbilde 2018-11-12 kl. 14.00.51

Forbilledlig eksempel

Øystein Bull-Hansen i BYLIVsenteret mener at Ulstein arena er et forbilledlig eksempel på inkluderende arkitektur.

– Dette prosjektet har ingen bakside, men to forsider. Det henvender seg både til sentrum og til skoleområdet i åsen. Du kan enten gå over taket på anlegget eller gjennom biblioteket dersom du skal fra sentrum til skolene. Biblioteket er derfor et naturlig samlingssted for alle, og skoleelevene blir en naturlig del av bylivet.

Les intervju med Espen Pedersen i Arkitektnytt

Se Espens Pedersens foredrag på BYLIVkonferansen 2018

Skjermbilde 2018-11-12 kl. 14.04.05