Høy stemning i Tingvoll

Perann Sylvia Stokke, 28.09.2018

Oppstartsseminaret i parallelloppdraget i Tingvollvågen tirsdag denne uken trakk fulle hus – mange ville være med og engasjementet var stort. Prosjektleder hos kommunen, Synnøve Nes, er storfornøyd med både arkitektteamene og innspillene som har kommet fra innbyggerne.

BYLIVsenteret og Møre og Romsdal fylkeskommune er rådgivere i prosessen, sistnevnte også økonomisk bidragsyter i prosjektet. Fylkeskommunen/ Tettstadprogrammet har vært med og initiert prosjektet.

– Vi er egentlig litt overrasket over at så mange så dyktige folk ville være med i utviklingen i Tingvollvågen, sier prosjektleder for tettstedsutviklingen i Tingvoll, Synnøve Nes. 

Her er hennes stemningsrapport fra oppstartsseminaret:

– I titida om morgenen ramla det inn ni arkitekter/landskapsarkiteker/planleggere og andre fagfolk som er engasjert til å være med i parallelloppdraget i Tingvollvågen. Aldri før har vel den kompetansen vært så hjertelig tilstede på dette hotellet – som i seg sjøl er et resultat av en liknenede prosess for ti-femten år siden.

Hele sytten arkitektgrupper leverte tilbud til Tingvoll, de to som utmerket seg aller mest var et samarbeid mellom Norconsult og Rodeo, og Pir 2. Begge leverte svært gode oppgaveforståelser som ga god gjenklang lokalt, og både teamene og referansene er av ypperste klasse. 

 IMG_1090

På sykkelbefaring

I samlet flokk på ca femten personer syklet gjengen gjennom hele Tingvollvågen for å danne seg et inntrykk av hva som finnes og hvordan det kan endres for å oppnå bedre funksjoner og attraktive løsninger.

IMG_1108 

Folkemøte

I en fullstappa kultursal på Tingvoll Fjordhotell ble det lyttet og notert, foreslått og myldret. De mange bordene var dekket av spesiallagde duker med post-it lapper i alle farger.

Etter at de to arkitektgruppene fra Norconsult/Rodeo og Pir 2 hadde presentert seg, var det flere som var både overrasket og imponert.

– Jeg hadde ikke fått med meg at det vart sånne folk som kom – FOR en kompetanse dere har fått tak i, jublet Maud Grøtta, som var en av de rundt hundre frammøtte på folkemøte.

I pausen ble det som seg hør og bør servert Tingvollost og deres Kraftkar, kåret til verdens beste ost noensinne.

Brigit Woelfert kommer fra Tyskland og har bodd i Tingvollvågen i tjue år. Hun var også med i den forrige tettstedsutviklingsfasen for over femten år siden, og syns det kom flere gode endringer ut av den.

– Jeg er helt overveldet, sier hun på vei ut fra folkemøtet. Tenk at et dusin så kompetente fagfolk reiser helt til Tingvoll og tar seg så god tid - jeg ante ikke at hele opplegget var så svært!

 IMG_1083

 Alle foto: Andreas Fadum Haugstad, BYLIVsenteret